Gözaltı Işık Dolgusu

Gözaltı morlukları, çökmeleri ve koyu renkli halkaları gibi göz çevresi problemlerini düzeltmek için özel geliştirilmiş bir dolgu tekniğidir.

Başta genetik yatkınlık olmak üzere, uykusuz kalma, bilgisayar başında fazla vakit geçirme, sigara ve alkol kullanımı, bazı böbrek rahatsızlıkları, aşırı güneşe maruz kalma gibi nedenlerle gözaltı torbaları ve koyulaşma oluşabilmektedir.

Gözaltı ışık dolgusu özellikle gözaltı morluk ve çukurundan rahatsızlık duyan hastalar için idealdir. Bunun dışında gözaltı derisinin yapılanmasını da sağladığı için göz çevresinin gençleştirilmesi amacıyla da kullanılabilir.

Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Bu dolgunun uygulanması diğer dolgu uygulamalarına göre özellik gösterir. Yanak üzerindeki bir noktadan ucu künt kanül yardımıyla girilir. Gözaltında derinde kemik üzerine çok yavaş bir enjeksiyonla uygulanır. Dolgu içeriğinde bulunan lokal anestezik madde nedeniyle ağrı oluşturmaz. Kanülün ucu künt olduğu için herhangi bir şekilde morarma, şişme olmamaktadır.

İşlem Ne Kadar Sürer?

Uygulama yaklaşık 15 dakika sürer. Uygulamada kanüllerin kullanılması dolayısıyla sonrasında şişlik, kızarıklık oluşmadan günlük hayata hemen devam edilebilir.

Gözaltı Işık Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

Uygulama tek seans ya da 2 seansta yapılır. Etki uygulamadan hemen sonra başlar. Gözaltı ışık dolgusunun kalıcılık süresi 12-18 ay arasında değişmektedir.