Cilt bakımı nedir? Cilt bakımında ne kullanılır? Cilt bakımı nasıl yapılır? Cilt bakımı uygulaması kaç seans, hangi sıklıkta uygulanır?
Yenidoğan döneminde sahip olduğumuz pürüzsüz, yumuşak cilt ergenlik döneminde her iki cinste yaşanan hormon artışına bağlı olarak yağ bezlerinin büyümesi ile sivilce (akne) problemi belirginlik kazanır. Ergenlik dönemi sonrasında sivilce, siyah nokta probleminden kurtulanlar olduğu kadar; sivilcelenme, yağlanma ve siyah nokta problemini ilerleyen yaşlarında da çekenler vardır. Bu problemler geride bırakılsa da, orta ve şiddetli sivilcelerin iyileştikten sonra ciltte iz bırakması oldukça sık görülen bir durumdur.
Yağlanma dışında sigara, genetik faktörler, güneşin yıkıcı etkilerinden cildi korumamak, ciltte lentigo, melasma, çil (efelid) gibi lekelenmelere yol açar. Kişinin stresli kişilik yapısı, az uyku süresi gibi birçok gündelik faktör de cildin yapısını olumsuz etkileyerek elastin ve kolajen sentezini bozar. Cildi etkileyen tüm faktörlere ve süreçlere karşı cilt bakımının ihmal edilmemesi gerekir.
Cilt bakımı, kişinin cildinin ihtiyaç duyduğu desteği cilde vermeyi sağlayan bir dermokozmetik yöntemidir. Cilt bakımı cildin yapısına, ihtiyaçlarına göre belirlenen bu yüzden de kişiden kişiye değişen bir bakımdır.
Yapılan muayene sonucunda cildin yapısı ve ihtiyaçları belirlenir. Cilt bakımı uygulaması mutlaka bu alanda uzmanlığa sahip bir kişi tarafından gerçekleştirilmelidir. Kuru ciltlerin neminin yerine konulması, yağlı ciltlerin yağ dengesinin düzenlenmesi gerekir. Soluk, cansız ciltli kişilerde parlaklık sağlamaya yönelik işlem yapılır. Lekeli ciltlerde soyma tabanlı bakımlara yönelim gösterilir. Yaşlanma karşıtı (anti-aging) etkileri sağlayabilmek adına özellikle 30 yaşını geçen kişilerde yenileyici ve canlandırıcı bakımlar önem kazanır.
Cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj kalıntıları gibi cildi solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya, nem kapasitesini artırmaya, cildin üst katmanının (epidermisin) daha canlı daha sağlıklı görünmesini sağlamaya yönelik adımlardan oluşur. Cilt bakımı uygulamasında seans sayısı bakımı gerektiren cilt probleminin ne olduğuna ve hangi seviyede olduğuna bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Genel yaklaşımda ayda 1 seans yeterlidir ancak daha ağır cilt problemlerinde seans sayısı arttırılabilir. Cilt bakımı seansı sonrasında hasta işine, günlük yaşamına hemen dönebilir. Cilt bakımı uygulaması için gereken süre cilt bakımı planına bağlı olarak yaklaşık 30 dakikadır. Cilt bakımı hastalar tarafından ağrılı değil aksine rahatlatıcı olarak nitelendirilir. Seans sonrasında cilt bakımında uygulanan işlemlere bağlı olarak birkaç saat süren kızarıklık olabilir. Kızarıklığı kapatmak için kapatıcı krem sürülebilir. Uygulama sonrası günlük hayata hemen dönülebilmektedir.
Cilt bakımı uygulamasının fiyat bilgisi internet üzerinden belirtilememektedir. Uygulama ücreti, hastanın isteklerine, şikayetlerine ve özelliklerine göre planlanacak program sonrasında netlik kazanmaktadır. Uygulamalar ve tedavi yöntemleri hakkında daha detaylı bilgilendirme ve randevu için 05374833951 nolu telefonu arayabilirsiniz.