Mezoterapi (mezolift)

Mezolift vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hyalüonik asit gibi dolgu maddelerinin özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilmesidir.

Cildimiz zamanla nemini kaybeder, elastikiyeti azalır, soluk ve mat bir görünüm alır. Mezolift yöntemi ile yaşla birlikte oluşan bu değişiklikler azalır ve kaybolur.

Mezolift hangi maddeler kullanılır?

  • Somon DNA
  • Hyaluronik asit
  • Vitaminler (A-B-C-E ve K)
  • Amino asitler, nükleik asitler
  • DMAE (Dimetil amino etanol)

Mezolift Nasıl Uygulanır?

Mezolift ince iğne uçları kullanılarak uygulanır. Uygulama hasarın olduğu cildin orta tabakasına yapılmaktadır. Uygulama öncesinde ağrı olmaması için anestezik etkili kremler sürülerek 15 dakika kadar bekletilir. Uygulama 10-15 dakika kadar sürer. Mezolift uygulaması sonrasında kızarıklık önleyici kremler sürülür.
İşlemin yapıldığı gün makyaj yapılmamalı ve güneşe çıkılmamalıdır. 

Mezolift Kaç Seans Yapılır?

Özellikle 30 yaş ve üzeri kadın ile erkeklerde yaşlanma belirtilerinin önemli ölçüde gerilemesini sağlayan mezolifting tedavisi değişik protokollerle uygulanabiliyor.

Uygulama sıklığı kişiye göre değişmekle birlikte 10-15 gün ara ile 2 veya 3 seans ile başlayıp, sonra ayda 1 olacak şekilde 6 seansa yada doğrudan ayda bir tek seans olarak 6 seansa tamamlanır.

Seans sayısı arttıkça kırışıklıkların dolma ve düzelme etkisi artacaktır.